joi, 17 decembrie 2009

Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste in timpul liber (2009)


Amintiri din Epoca de Aur ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor '80 recuperand umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca perioadei.
Povestile Amintirilor isi propun sa recupereze amanuntele uitate din copilaria celor care s-au nascut ca decretei si care traiesc astazi cu nostalgia obiectelor, muzicii si obiceiurilor tineretii lor: cantatul imnului la inceputul orelor, lozincile scandate la trecerea coloanelor oficiale, fericirea de a avea o banana de Craciun, incercarea de a economisi monezi de un leu si trei lei la borcan, vandutul sticlelor goale pentru bani de buzunar si multe altele.
Legenda vanzatorilor de aer
In anii 80, aproape ca nu mai exista initiativa privata: toata lumea era salariata la stat. Dar unii oameni aveau idei.
La usa Crinei, inca eleva, suna Bughi, un baiat frumos, care ii cere un borcan cu apa. Crina i-l da si se avinta alaturi de el intr-un fel de Bonnie si Clyde al sticlelor goale.
Legenda soferului de gaini
De ani de zile, Grigore, sofer la Avicola, transporta gaini vii de la Baia Mare la Constanta. Are un consemn: stie ca orice s-ar intimpla, pana seara trebuie sa predea camionul sigilat la destinatie.
Odata, inainte de Pasti, cineva ii fura pe traseu rotile de la camion. Grigore trebuie sa innopteze la un han si deschide pentru prima data camionul de pasari fara sa banuiasca legatura intre hangita de care ii place, incarcatura pe care o poarta si viata pe care o duce.
Legenda curcanului zburator
O fata de la tara are drept prieten un curcan pe care se straduieste sa-l invete diferenta dintre cerc si patrat. Culmea e ca si reuseste.